Competities

TLC De Drieslag neemt deel aan meerdere competities van de KNLTB.

In het afgelopen seizoen (2018 )heeft LTC De Drieslag met 9 teams meegedaan aan verschillende KNLTB competities.
Buiten de hieronder beschreven KNLTB competities is er voor de jongere spelers de World Tour. In het voor en najaar heeft De Drieslag daar ook aan deelgenomen. De inschrijvingen voor de World Tour worden gecoördineerd door Marcel Wisseborn

Voorjaarscompetitie
De belangrijkste competitie is de Voorjaarscompetitie. In de voorjaarscompetitie zijn vijf teams ingeschreven, 1 per categorie: dames, mix, heren, jeugd en 8&9. De twee herenteams waren weer samengevoegd, om de indeling rond te kunnen krijgen.
Het beste resultaat in de voorjaarscompetitie – de 1e plek – was voor het 8&9 team.
Super prestatie!

Najaarscompetitie
In de najaarscompetitie van 2018 hebben dezelfde teams meegedaan als in het voorjaar, met uitzondering van het damesteam. Zij doen alleen in het voorjaar mee.
Het mixteam op de vrijdagavond kon zich dit jaar goed handhaven in het midden.
Bij de heren was dit jaar lastiger, slechts 4 punten. Maar ondanks dat toch veel spannende wedstrijden gespeeld en natuurlijk veel geleerd.
Bij de jeugd zien we dat er van jaar tot jaar steeds meer punten bij elkaar gesprokkeld worden. We kijken weer uit naar het komende najaarsseizoen.
Het 8&9 team speelde een klasse hoger om meer uitdaging te hebben en dat kregen ze. Ze zijn op een mooie 3e plek geëindigd.

Vooruitblik 2019
Als we terugkijken op de afgelopen jaren, dan zijn er een aantal teams dat al vele jaren deelneemt aan de voor- en najaarscompetitie. Daar is een jeugdteam bijgekomen en door de nieuwe categorie “8&9 Tennis” ook een team in die competitie.
Natuurlijk willen we die deelname in stand houden en verder laten groeien. Belangrijk voor de club en het tennisplezier en beleving van de leden. Dat is best een uitdaging want de club heeft een klein ledenbestand en daarvan nog een kleinere groep die in competitieverband wil spelen.

We horen graag tips ter verbetering, of misschien wilt u wel meedoen, maar zijn er redenen die u nu weerhouden. Waar mogelijk willen we die graag wegnemen.
De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is voorbij.

Voor de Zomeravondcompetitie kan worden ingeschreven tot ongeveer eind maart, begin april. De Zomeravondcompetitie wordt gespeeld op 7 woensdagavonden in mei en juni.
Na de zomervakantie begint de Najaarscompetitie met diverse leeftijdscategorieën en
speeldagen. Data en details van de diverse competities zullen op de website worden gezet en te zijner tijd via de mail bekend gemaakt worden.

Indien je geïnteresseerd bent mee te doen stuur dan een bericht aan Kees Vanger (mail), of bel: 06-53565114. Bij voldoende belangstelling kunnen er nieuwe teams gevormd worden, maar soms is er ook nog plek in de bestaande teams.