Wintercompetitie 2016/2017

Het is al weer wat kouder geworden en daarmee komt de winter er aan. En zoals gebruikelijk gaan wij met de tennisvereniging uiteraard ook weer de kou in. Niks geen binnenbanen. Ook het clubhuis kan er weer tegen en is aan de bovenzijde goed geïsoleerd, dus als het té koud wordt kun je binnen altijd even bijkomen.

Zoals gebruikelijk beginnen we rond half november. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets. Kun je een dag niet, dan is er geen man overboord, maar de kans om Winterkoning of -koningin te worden wordt daarmee wel aanzienlijk minder.

De inschrijving staat open voor senioren, maar ook studenten kunnen meedoen. Heb je een kennis, broer/zuster, buurman/vrouw, zoon/dochter, schoonzoon/-dochter die ook wel eens wil meedoen. Gewoon laten inschrijven.

Inschrijfkosten: 8 euro voor leden, 16 euro voor niet-leden. Maar daar krijg je ook weer koffie en koek (vaak door iemand persoonlijk gebakken, dus home-made in Keppel of Drempt) voor.  Alle andere consumpties dienen te worden afgerekend. Vriest het echt lekker, dan is iets warms om zelfs weer warm te worden vaak gewenst. Dat leveren we in de vorm van een echte Keppelse snert (uit blok met extra worst) of een glühwein.

De datums: 20 november, 4 december, 18 december, 15 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari en 12 maart.

Dat zijn allemaal zondagen, om de twee weken, behalve rond Kerst en Jaarwisseling. Je speelt de betreffende dag maar één wedstrijd. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt gespeeld in twee of drie rondes. We beginnen standaard om half tien. De volgende ronde is dan 11.00 uur en de derde ronde 12.30. Omdat er om 2 gewonnen sets wordt gespeeld kan een wedstrijd soms wat uitlopen. Je krijgt vooraf de indeling van de wedstrijden, dus je hoeft niet van 09.00 tot 14.00 uur aanwezig te zijn.

Kun je een zondag niet, dan proberen wij een invaller te regelen. Liever niet, maar we begrijpen dat het soms niet kan.

Hoewel we een wedstrijd spelen, gaat het echter vooral om het plezier van tennissen. Als de banen door sneeuw niet bespeelbaar zijn krijg je vooraf een seintje, zodat je niet voor niets naar de banen komt. Ook bij echte regen, dus niet een flauw miezertje, wordt er niet gespeeld. Dat besluiten we echter pas op de betreffende ochtend. Van belang is dus de mail in de gaten te houden. Vorst deert ons niet, tenzij de ijsberen hun pootjes komen warmen aan een vuurtje. Met andere woorden: -10 is ongeveer de benedengrens.

Van belang is te weten, dat na een vorstperiode de ondergrond bevroren is terwijl de bovengrond al begint te ontdooien. Opdooi heet dat, en het effect is, dat een bal niet meer opstuit. Tennissen is dan niet mogelijk. Vooraf wordt dat allemaal doorgecommuniceerd, dus echt moeilijk gaat het niet worden.

Inschrijven kan tot 11 november door een mail te sturen naar w.wijnands@ltcdedrieslag.nl