Tossen op woensdagavond

Al jaren is er een vorm van Toss bij LTC De Drieslag, maar vanaf 2017 wordt dat actief geregeld met een tossmaster.

De Toss is bedoeld voor alle leden die (nog) niet in een vast clubje tennissen of met een vast maatje, maar gewoon op de baan willen komen en recreatief willen spelen met anderen die er zonder afspraak ook zijn. Dat kan op elke woensdagavond vanaf 19.30 uur. Er wordt elk half uur een indeling gemaakt op de beschikbare banen; hiervoor wordt het aloude ‘rackettrekken’ gebruikt: er worden zo willekeurige groepjes van 4 gemaakt, die zelf bepalen wie met/tegen wie speelt. Na een half uur worden de rackets verzameld bij de tossmaster. Voor het volgende halfuur wordt een nieuwe indeling gemaakt.

Deze opzet is interessant voor leden die geen vaste afspraken kunnen of willen maken, maar zeker ook voor nieuwe leden (ook zomerleden) om anderen te leren kennen. Je kunt zo een vaste speelmaat ontdekken of samen een groepje vormen om op een andere vaste avond en tijd te spelen. Of je sluit je gewoon aan bij de niet-gebonden vrije recreatieve spelers van De Drieslag!

Dus: heb je zin om op woensdagavond lekker vrij te spelen zonder eindeloos bellen voor een tennispartner, kom dan vanaf 19.30 uur (later kan ook, elk half uur kun je aansluiten voor de volgende ronde en elk half uur kun je besluiten te stoppen). En na de Toss hoef je ook niet meteen naar huis, want er is altijd voldoende stof om onder het genot van een drankje na te bespreken!

Tossen doen we overigens niet alleen in de zomer: ook in de winter hebben we veelal 4 tot 8 tossers op de woensdag op de baan!!

Tot op woensdagavond!

Nico Landsman