Aanpassing Coronamaatregelen clubhuis

Afgelopen weekeinde zijn door de gemeente de lopende coronamaatregelen aangepast. Daar hebben wij als vereniging eveneens mee te maken.

Ook voor sportkantines geldt nu dat de de “oude” regel van 1,5 meter binnen, ZONDER CTB (Corona Toegangs Bewijs),  niet langer is toegestaan. Dat betekent dus dat als mensen binnen een hapje/drankje willen nuttigen, er eerst een  CTB check gedaan moet worden. Steekproefsgewijs is niet toegestaan dus iedereen MOET gecheckt worden of zijn wanneer ze in de kantine zitten.

De eerdere “oplossing” (een klein gedeelte van de kantine aanwijzen als horecagedeelte) is door de gemeente helaas weer teruggedraaid.

Er zal door de gemeente worden gecontroleerd en wanneer wij op dat moment niet niet kunnen bewijzen dat de corona check is uitgevoerd volgt er voor de vereniging een boete. Daar zitten wij uiteraard niet  op te wachten (en de boete zal door de club dan worden verhaald op degene(n) die zich niet aan de regels houdt of houden).

Wil je in de kantine plaatsnemen, breng dan een geldig corona toegangsbewijs mee (bewijs van vaccinatie, herstel bewijs van Corona of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud). Benoem in dat geval één van de aanwezigen of andere spelers tot “corona checker”. Hij/Zij dient dan middels de corona check app, de toegangsbewijzen te scannen. De check app kan worden gedownload (Scanner voor CoronaCheck – van de rijksoverheid).

De  competitieteams dienen onderling zichzelf en de tegenstander (bij binnenkomst) te controleren. Kan/wil iemand dit niet, dan mag hij/zij niet plaatsnemen in de kantine en dient het hapje/drankje buiten op het terras te worden genuttigd.

Binnen afhalen mag wel maar dan geldt: alleen afhalen om buiten te nuttigen.  Naar het toilet en/of douchen mag wel zonder check.

Ik snap dat dit best weer een lastig opdracht is maar het  alternatief is dat we de kantine opnieuw moeten sluiten en daar zitten we met z’n allen ook niet op te wachten.