Thuiswedstrijden Voorjaarscompetitie 2019

Vrijdag 31 mei19.00 uur
Zaterdag1 juni13.00 uur

Onderhoud en grote beurt

Zaterdag 16 maart is de jaarlijkse voorjaarsbeurt voor het tennispark uitgevoerd. Alles is weer ‘spic en span’. Het groen rond de banen en in het bos is aangepakt, het pad is schoongemaakt, de bloemetjes zijn door Pauline Assink weer in het perk op het pleintje met de vlag geplaatst en de banen zijn aangepakt. Daarnaast zijn de netten opnieuw gespannen. Een extra element zijn de vogelkastjes die zijn opgehangen in de bomen tussen de banen en de Rijksweg. Die zijn er om vogels aan te trekken zodat zij de eikenprocessierupsen kunnen opeten. Biologische opruiming, heel mooi.

Wie de laatste week is geweest, zal geconstateerd hebben dat ook in het clubhuis veel is gebeurd. Dat kon omdat er veel vrijwilligers waren. Hulde voor deze mensen. Muren zijn/worden deels gewit, krukken zijn geverfd, net als de bar. Het ziet er allemaal weer wat frisser uit. Hieronder een paar foto’s van de binnenactiviteiten.

Winterkoningin en -koning 2019

Zondag 17 maart werden de laatste wedstrijden gespeeld van de Wintercompetitie 2018-2019. Zoals gebruikelijk hadden bij de heren twee deelnemers de mogelijkheid om winnaar te worden, en hetzelfde gold voor de deelnemers bij de dames. De wedstrijdindeling was zo gemaakt, dat de beide mogelijke kandidaten bij de heren tegen elkaar speelden. Om de zaak op scherp te zetten waren de beide mogelijke winnaars bij de dames ingedeeld met twee heren die om de derde en de vierde plaats moesten spelen. Mogelijkheden genoeg om een paar mooie wedstrijden te hebben.

Het leek erop dat het weer het de laatste dag toch nog zou laten afweten, maar de paar druppels en hagelstenen die vielen konden de pret niet drukken. Uiteindelijk viel het allemaal mee.

Na de wedstrijden werd, zoals gebruikelijk, een kleine lunch met – door Ineke van Tongeren zelf gemaakte – tomatensoep en sandwiches met zalm, kaas en ham verorberd, waarna de prijsuitreiking volgde.

Winterkoningin werd Els Snelder met 17 wedstrijdpunten, op de tweede plaats gevolgd door Marianna Wesselink met 14 punten en Irma Landsman als derde met 13 punten, net als Carolien Plagman die echter wat minder games verdiende.

Bij de heren werd Marcel Wisseborn tot Winterkoning gekroond met 20 wedstrijdpunten, gevolgd door Willem Hulshof met 17 en punten en Wil Wijnands op de derde plaats met 15 punten. Ook hier kwam de vierde man, Han Norder, met hetzelfde aantal wedstrijdpunten wat games tekort.

Els en Marcel met bloemen, prijs en kroon