Renovatie clubhuis

Momenteel zijn we bezig met de (gedeeltelijke) renovatie van het clubhuis. Een en ander was noodzakelijk in verband met het gebruik van de ruimte tussen plafond in de kleedkamers en de vloer van de vliering door een (of meer) steenmarters. De last was, dat die beesten beschermd zijn en er niets met ze mag gebeuren.

Bij de renovatie van het dak zijn ze echter verdwenen. Gelijk hebben ze. Verder is het ze lastig gemaakt om opnieuw binnen te komen.

Maar iedereen zal gemerkt hebben dat, hoewel de marters weg waren, de lucht niet bepaald gezuiverd was. Urineluchtjes en uitwerpselen zijn niet zomaar verdwenen.

Een bijdrage van de Stichting Kruiswerk Hummelo en Keppel heeft ons in staat gesteld de zaak aan te pakken. En vrijwilligers zijn nu druk met de aanpassingen.

Allereerst zijn de plafonds verwijderd. En vooral in de kleedkamers van de vrouwen was het niet zo gezond, zoals onderstaand plaatje aantoont.

Behalve de plafonds en het kapot gevreten isolatiemateriaal kwamen wat dierlijke restanten naar beneden. Zoals de huid van een egel. Verder helemaal leeg, zoals Eddie kon laten zien na het leegzuigen van de betreffende ruimte.

En vanwege al deze troep was het noodzakelijk ons als ‘witte mannetjes’ – bekend van de asbestverwijdering – te kleden om niet door van alles een ziekte op te lopen. Zie Bert bij het weghalen van alle spijkers en nieten in de balken voor het plaatsen van het nieuwe plafond. Eigenlijk had de ‘hoody’ (capuchon) ook nog over zijn hoofd gemoeten, maar aan eigenwijsheid valt weinig te veranderen.

Als laatste kwam Bernadette nog met een ‘trofee’: een verdroogde marter. Kennelijk blijven zitten toen het dak werd vernieuwd en na de daaropvolgende hitte zonder mogelijkheid om te drinken heeft hij/zij de geest gegeven. Voorgesteld is om het voormalige dier onderdak te verlenen in de prijzenkast.

Ook deze week hebben we niet stilgezeten.

Inmiddels zijn alle planken van de banken in de kleedruimten verwijderd, geschuurd en gereinigd en gaan die een dezer dagen een nieuw kleurtje krijgen. Vanaf maandag 14 augustus gaan nieuwe plafonds worden aangebracht door professionele mensen. Dat gaat zo een drie dagen duren, waarna het witten en verven kan beginnen.

Nog zin om mee te helpen: stuur een berichtje naar de webmaster.