In memoriam André Nieuwhart

Opnieuw hebben we afscheid moeten nemen van een prominent lid van onze vereniging. Op dinsdag 13 november is André Nieuwhart  in ziekenhuis Slingeland overleden. Afgelopen dinsdag 20 november heeft een aantal van onze leden de afscheidsplechtigheid bijgewoond.

André was een markante figuur in onze vereniging. Na veel toernooien en competities van de KNLTB werd het vooral tennissen met zijn vaste maten op de zaterdag- en zondagmorgen. Later alleen op zaterdagmorgen met vooral aandacht consumpties en het napraten over alle mogelijke onderwerpen.

André kennen we vooral als een technische speler die jou liet lopen, terwijl hijzelf nauwelijks een stap hoefde te doen. Maar vooral herinneren de meesten van ons hem als ‘de man die op de trekker’ de banen onderhield, samen met Hans Verhoeven, Jan Rutten en Gerhard de Lind van Wijngaarden.

In 2013 hebben we eigenlijk al een beetje afscheid van hem genomen, nadat hij was geopereerd aan longkanker en tennissen niet meer ging. Wel was hij nog regelmatig te vinden in het clubhuis om al zijn moppen rond te strooien als pepernoten.

Ondanks zijn uitbundige levensstijl heeft hij de prachtige leeftijd van 86 jaar bereikt.

André blijft altijd in onze herinnering.

(Met dank aan Hans Boekhorst)